Slovenska Magic Liga

sloliga.gif

Magic Liga pomlad 2008

Za tiste najbolj neučakane: pro lestvica, amateur lestvica.

Spet se začenja Magic Liga, vendar z nekaj novimi spremembami. Upamo, da so vam všeč, da boste radi hodili na turnirje in zraven pripeljali še kakega prijatelja.

Kje in kdaj?

Sezona pomlad 2008 se začne z Morningtide Prereleasom v Ljubljani, končala pa se bo enkrat maja s finalnim turnirjem, ki bo prav tako v Ljubljani. Za točke v Ligi bo štel vsak Magic turnir na slovenski grudi, ki bo napovedan kot turnir za Magic Ligo.

V Dijaškem domu Vič so zaenkrat znani datumi treh turnirjev (bo jih pa sigurno več):

19. januar – Morningtide prerelease
2. februar – Morningtide release
16. februar – Lorwyn block draft
1. marec – Standard T2

Kdo?

Lestvica se bo spet delila na Proje in Amaterje, prav tako pa bo (vsaj na turnirjih v DDV) deljen tudi nagradni sklad, saj se bodo amaterji na vsakem turnirju poleg standardnih nagrad (boostri, Fat Packi) potegovali še za Magic majice, Preconstructed Decke, life countre in podobno.

Pro v Slovenski Magic Ligi je vsak, ki je bil na dan 13.1. med prvih 30 po Composite lestvici. Iz prvih 30 smo pobrisali tudi nekaj ljudi, ki se v preteklem letu niso ravno izkazali s pogostim sodelovanjem na turnirjih v Ljubljani in med proje uvrstili dodatne ljudi, ki spadajo tja, čeprav njihov DCI rating tega mogoče ne kaže:

Avsec Anže
Bosnič Mitja
Brglez Andrej
Djordjevič Rok
Dolenc Andrej
Finžgar Nejc
Gerbec Matic
Ivančič Aljaž
Križman Marko
Lavš Primož
Luštrek Mitja
Močnik Aleš
Novak Matjaž
Ogrizek Matjaž
Ostanek Aleš
Penko Matic
Renko Andrej
Renko Mitja
Rižner Andrej
Robič Martin
Rus Tine
Rutar Andrej
Sheppard Daniel
Stojanovič Gavrilo
Škornik Denis
Škrbec Žiga
Štokelj Marko
Šubic Jaka
Vasič Željko
Žagar Miha

Kako?

Točke na lestvici boste dobivali z igranjem na turnirjih. Za vsako zmagano rundo (ali BYE) dobite 3 točke, za neodločen izid 1 točko in za poraz nič točk. Na koncu turnirja se te točke seštejejo in ko/če bo organizator rezultate turnirja pravočasno prijavil, se bodo te točke zasvetile poleg vašega imena na lestvici, ki bo objavljena na spletni strani IRTS. Seveda bosta tudi lestvici razdeljeni na Pro in Amater lestvico, sodelovanje na čimveč turnirjih pa se zelo izplača, saj bodo najboljši trije na vsaki lestvici na koncu sezone deležni še dodatnih nagrad.

Nagrade?

Prvouvrščeni igralec na pro lestvici bo dobil iPoda, Fat Pack in 36 boostrov; drugi bo dobil Fat Pack in 20 boostrov; tretji pa Fat pack in 10 boostrov. Iste nagrade si lahko obetajo tudi prvi trije na amaterski strani lestvice.